Cancercenter

 

 

 

 

 

 

Vision

Hälsa

 

 

 

Cancercenter

 

Jag heter Ragnvi Britasdotter och har lång erfarenhet av cancer.

 

Vid 45 års ålder drabbade cancern mig. Allt vändes upp å ner det blev en chock eftersom jag inte visste något om cancersjukdomar. Och jag som aldrig varit sjuk överhuvudtaget. Varför? Varför just jag? ska jag dö nu? Vad gör jag? Hur gör jag? Vad behöver jag? Det blev hur många frågor som helst, jag var helt rådlös! Ett förslag var att leta i kvinnotidningar och där fann jag flera alternativ för cancerpatienter.

 

Jag valde Furusjöns cancer-center ”För dig som har eller har haft cancer”. Efter flera besök vid Furusjön fick jag de ”nycklar” jag saknade och tillsammans hjälpte vi varandra att bli medvetna om oss själva. Det var en fantastisk tid vid Furusjön! Jag vet inte om jag hade klarat mig utan det som jag lärde mig där. Det blev den rehabilitering som jag så väl behövde. Tyvärr finns inte Furusjön kvar. Visst är det så att med viljan och andras stöd får man kraft att gå vidaregenom livet.

 

När människor träffas i grupp, märks det stora behovet av att prata om det som har hänt och om hur livet förändrats. Jag hoppas att visionsgården kan vara början till en sådan förändring för Dig att gå vidare i livet. Vistelsen på Visionsgården är en gåva som Du ger Dig själv om hur gå vidare, att ge Dig kraft och möjlighet att bearbeta den kris som följer på ett cancerbesked.

Ett komplement till den sedvanliga vården.

 

Programmet är omväxlande med samvaro, övningar, samtal och egen tid. Dessutom mental träning, visualiseringsterapi, frigörande rörelser, dans. Jag delar med mig av mina överlevnadsnycklar!

 

Kosten består av vegetariska rätter. Visionsgården är en ombyggd ladugård och ligger mitt i skogen där tystnaden råder. Naturen är storslagen.

 

Du inkvarteras i liknande tågkupé, min tanke är att du gör en resa när du är här och att du har kommit en bit på din livsväg när vi skiljs. Det finns fem kupéer som är målade i olika färger. Men du kan också bo i ett litet hus vid sidan om. Dusch och toalett finns i f.d. hönshuset, men först går du igenom vagnslidret för att komma dit. Anhöriga är välkomna på samma villkor och delar då kupé med dig.

 

Jag tar också emot enskilda konsultationer/ring eller maila mig.